iPhone Data Recovery

Als je dit leest ben je hier misschien terecht gekomen omdat je iPhone niet meer werkt en je had geen back-up van die data met iCloud. Als je nu bijvoorbeeld foto’'s kwijt bent van mooie momenten of misschien belangrijke documenten niet meer hebt kan dit echt balen zijn.

In deze Blogpost leg ik je precies uit wat we kunnen doen om een iPhone data recovery te realiseren en zo weer toegang te krijgen tot die prachtige foto’'s

Wat is een iPhone data recovery?

Hardwarematige data recovery

Een iPhone Data recovery houdt in dat we de data van een defecte iPhone weer toegankelijk maken door de iPhone te repareren en daarna een back-up te maken. Niet te verwarren met Verwijderde data terughalen Of verwijderde foto’s herstellen. Als je verwijderde gegevens wilt terughalen kun je kijken op deze pagina van Apple

Softwarematige data recovery

Op diverse websites zijn verschillende softwarepakketten te vinden die softwarematig een Data recovery kunnen uitvoeren, maar hier ga ik ook verder niet op in, omdat ik hier simpelweg niet veel van weet en vaak moet je voor deze pakketten geld betalen terwijl ze vaak niet veel doen behalve in zeer specifieke gevallen.

heating-phone-nand-memory-chip-tweezers

(Foto van iPhone logic board waarvan de Geheugenchip wordt gedesoldeerd)

Het data recovery proces

Om Data van je iPhone te halen moet de iPhone kunnen opstarten en je moet in staat zijn om de iPhone te kunnen ontgrendelen. Dat betekent dat Het beeldscherm en het moederbord allebei moeten werken en je de toegangscode moet weten. Er zijn geen shortcuts.

Eerst moeten we erachter komen waarom je iPhone niks meer doet. We beginnen daarbij te kijken wat voor stroom er bij je iPhone naar binnen komt. Lijkt het erop dat je iPhone opstart maar dat er geen beeld is? Dan zetten we er een nieuw scherm op om te kijken of dat het probleem is. Laadt je iPhone niet meer op? Dan kijken we of het aan de Dock connector ligt of misschien is de batterij defect.

Doet je iPhone nog steeds niks? Dan wordt het een stukje moeilijker en komen we meestal bij het moederbord uit. De gemiddelde reparatiewinkel houdt zich hier niet mee bezig.

Veelvoorkomende problemen met het moederbord Zijn: loszittende connecties, kortsluitingen, Defecte of gecorrodeerde chips en valschade waarbij (soms)de iPhone zo hard is gevallen dat het moederbord deels gebroken is en dat heel veel connecties zijn verbroken. Ook schade door reparateurs komt voor. In veel gevallen is reparatie of in wedergeval data recovery nog mogelijk.

Geheugenchip , De CPU & Eeprom

Je zou kunnen veronderstellen dat als het moederbord defect is, we de Geheugenchip gewoon van het moederbord van de iPhone kunnen halen en die op een nieuw moederbord kunnen zetten. Dat is een logische gedachte en kan bij sommige smartphones gewoon.

Apple heeft de iPhone’'s zo ontworpen dat de iPhone alleen opstart als de CPU, de geheugenchip en eeprom met elkaar communiceren. Ze zijn ‘‘versleuteld’’. In dit geval hebben we alleen de optie om de chips te laten zitten en de fout(en) uit het moederbord te halen Of een ‘‘transfer’’ te doen. Dat betekend dat we de CPU, Geheugenchip en eeprom naar een donorbord overzetten.

Het Proces

Moederbord reparatie & CPU transfer

Eigenlijk kunnen we we je iPhone dus vaak gewoon nog redden. De makkelijkste manier is om de fouten uit het moederbord te halen. Soms als er al gewerkt is aan het moederbord door een ander bedrijf kan het proces lastiger worden omdat er dan soms extra schade is gemaakt en het lastiger wordt om te achterhalen wat er met het moederbord aan de hand is.

Als er erg veel schade is is het soms toch makkelijker om een CPU swap te doen op een donorbord. Dit kost erg veel tijd en is duurder dan onze standaard iPhone data recovery prijs. Als deze moet worden uitgevoerd wordt er vooraf met je overlegd.

De data

Als de iPhone weer opstart en ontgrendeld dan kunnen we de data recovery uitvoeren. Er wordt een reserve kopie van de iPhone gemaakt en op en externe harde schijf gezet. Op de harde schijf staat een handleiding over de terugzetten van de reserve kopie op een nieuwe iPhone. Ook zetten we op de externe harde schijf een back-up met parsed en RAW Data.

  • De gemiddelde wachttijd is op dit moment twee weken. Mocht je je data recovery vooruit willen laten schuiven dan is er een zogenaamde ‘‘rushfee’’ van 150,-. Als je hier interesse voor hebt kunt het aanvinken bij het mail-in formulier.

  • Ik streef er naar om weer een werkende iPhone of Macbook terug te sturen. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Ook kunnen er soms nog extra onderdelen nodig zijn. In Dat geval worden de opties Vooraf met je besproken.

  • Zonder wachtwoord kunnen we geen data recovery uitvoeren. Zodra je iPhone of Macbook weer opstart is de Passcode nodig om Het apparaat te ontgrendelen.

(deze iPhone met zeewaterschade van een werkt weer na een moederbord reparatie)

No fix No fee Data recovery service

Off to On Hanteert een no fix no fee Mail-in data recovery service. Dit houdt in dat je alleen betaald voor de service als de data recovery slaagt. Ook onderzoekskosten laten we achterwege. Wil je meer lezen over het Proces? Ga dan naar Hoe werkt het

Vorige
Vorige

iPhone 15 pro ‘touch screen werkt niet’ en ‘Laadt niet op’